Składniki na jajka faszerowane
- 5 jaj
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Przecinamy na pół. Wyjmujemy żółtka.
Puszkę tuńczyka otwieramy i wylewamy sos.
Do miski wkładamy żółtka, 3/4 puszki tuńczyka i majonez. Wszystko razem ucieramy na gładką masę.
Do masy dodajemy drobno posiekany szczypiorek, pozostałego tuńczyka oraz sól i pieprz do smaku. Cały czas delikatnie mieszając. Masą wypełnić jajka.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?