18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane tuńczykiem [PRZEPIS]

KS
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem Katarzyna Sklepik
Jajka faszerowane tuńczykiem świetnie pasują nie tylko na świąteczny stół. Nie lubisz tuńczyka? Zastąp go wędzonym łososiem lub sparzonymi krewetkami.

Składniki na jajka faszerowane

  • 5 jaj
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Przecinamy na pół. Wyjmujemy żółtka.
Puszkę tuńczyka otwieramy i wylewamy sos.
Do miski wkładamy żółtka, 3/4 puszki tuńczyka i majonez. Wszystko razem ucieramy na gładką masę.
Do masy dodajemy drobno posiekany szczypiorek, pozostałego tuńczyka oraz sól i pieprz do smaku. Cały czas delikatnie mieszając. Masą wypełnić jajka.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski