Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane

Beata Mielcarek
Jajka faszerowane
Jajka faszerowane Beata Mielcarek
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z jajkiem. Jego autorem jest Beata Mielcarek

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 10 dag szynki
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • por lub cebula
  • 4 ogórki konserwowe

Sposób wykonania:
Jajka ugotować, przekroić i wyjąć żółtka. Szynkę, ogórki i cebulę pokroić w drobna kostkę.
Żółtka utrzeć z majonezem, szynką, ogórkiem, cebula i przyprawami. Gotowym farszem wypełnić jajka i posypać papryką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski