Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GRZYBY PASTERYZOWANE...

Łódzkie. Jak smażyć grzyby? Proste przepisy na grzyby. Najlepsze przepisy na grzyby. Grzyby marynowane, smażone, solone, kiszone

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Angelika Księżyk laureatka naszego plebiscytu urodowego otworzyła nowy gabinet

NOWE
Angelika Księżyk laureatka naszego plebiscytu urodowego otworzyła nowy gabinet

Polscy żeglarze rywalizują o przepustkę olimpijską. Świetna sytuacja na półmetku!

Polscy żeglarze rywalizują o przepustkę olimpijską. Świetna sytuacja na półmetku!

Polecamy

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Zabawny gryzoń wielkości psa. W tych miejscach w Polsce zobaczysz kapibarę

Zabawny gryzoń wielkości psa. W tych miejscach w Polsce zobaczysz kapibarę

Tyle zarabialiśmy 20 lat temu, w roku wstąpienia Polski do UE

Tyle zarabialiśmy 20 lat temu, w roku wstąpienia Polski do UE