Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak to jest zrobione: Rogal Świętomarciński

Anna Jarmuż
Kiedy ciasto jest już gotowe, cukiernik wycina w cieście duże trójkąty, które następnie smaruje margaryną. To ważne, ponieważ decyduje o późniejszym kształce rogala.
Kiedy ciasto jest już gotowe, cukiernik wycina w cieście duże trójkąty, które następnie smaruje margaryną. To ważne, ponieważ decyduje o późniejszym kształce rogala. Waldemar Wylegalski
Tradycja pieczenia rogali świętomarcińskich ma już 150 lat. Nie jest to jednak sztuka prosta. Jak powstaje rogal świętomarciński?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski