18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak u Taty

Michał Masztalerz
Michał Masztalerz
Michał Masztalerz Paweł Miecznik
Szef kuchni i właściciel Bistra "Pod Szczęśliwą Trzynastką". Jak sam o sobie opowiada, gotowanie zaszczepił mu tato, szef kuchni restauracji Hotelu Rzymskiego Janusz Masztalerz.

Od dziecka podglądał, jak się gotuje. Po latach, kiedy gotował pod okiem innych szefów kuchni, postanowił spróbować, jak to będzie, kiedy poprowadzi własną restaurację.

- Zdecydowałem, że będzie to kuchnia domowa, bo tego brakuje - twierdzi. - Szczególnie w okolicach Starego Rynku i na placu Kolegiackim, a przecież właśnie tutaj przychodzą urzędnicy, pacjenci, studenci. Musi być więc smacznie jak w domu, dużo, bo przecież w domu nie jest się głodnym, i niedrogo.

Kiedy nie pracuje i rodzina pozwoli, wybiera się odpocząć nad jezioro z wędką.

- Lubię spędzać rekreacyjnie czas na świeżym powietrzu - dodaje.

Odkąd gotuje zawodowo, polubił nawet szpinak, bo jako dziecko, jak się śmieje, go nie znosił. Uwielbia szparagi, kiedy jest sezon nawet na surowo.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski