Jak upiec chleb w czasie pandemii? Sprawdź krok po kroku i zobacz wideo. Mamy przepis Jacka Polewskiego z piekarni "Czarny chleb"

BLD

Wideo

Zobacz galerię (11 zdjęć)
Jacek Polewski, właściciel poznańskiej piekarni "Czarny chleb" podzielił się z nami przepisem na chleb powszedni. Jak go przygotować? Zobacz film, który przygotowaliśmy wspólnie z piekarzem.

Jacek Polewski jest właścicielem poznańskiej piekarni "Czarny chleb". Dla czytelników "Głosu" przygotował przepis na chleb powszedni, który pochodzi z lat 80. - Wtedy jeszcze chleb, który kupowaliśmy w sklepach był dobry, nie zawierał chemii, spulchniaczy i niezdrowych dodatków - podkreśla.

Przepis na chleb powszedni (2 kg):

  • - 850 gr mąki (510 g. pszennej i 340 g. żytniej)
  • - 544 g. ciepłej wody
  • - 51 g. zakwasu orkiszowego
  • - 21 g. soli kłodawskiej
  • - 17 g. oleju

Sprawdź krok po kroku, jak upiec chleb powszedni. Kliknij w galerię:

Jak upiec chleb w czasie pandemii? Sprawdź krok po kroku i z...

Sprawdź też:

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie