Jacek Polewski jest właścicielem poznańskiej piekarni "Czarny chleb". Dla czytelników "Głosu" przygotował przepis na chleb powszedni, który pochodzi z lat 80. - Wtedy jeszcze chleb, który kupowaliśmy w sklepach był dobry, nie zawierał chemii, spulchniaczy i niezdrowych dodatków - podkreśla.
Przepis na chleb powszedni (2 kg):
- - 850 gr mąki (510 g. pszennej i 340 g. żytniej)
- - 544 g. ciepłej wody
- - 51 g. zakwasu orkiszowego
- - 21 g. soli kłodawskiej
- - 17 g. oleju
Sprawdź krok po kroku, jak upiec chleb powszedni. Kliknij w galerię:
Jak upiec chleb w czasie pandemii? Sprawdź krok po kroku i z...
Sprawdź też:
- Internauci śmieją się z Poznania. Zobacz najlepsze demotywatory!
- 12 najlepszych klubów piłkarskich w Wielkopolsce. Znasz kolejność?
- To najbardziej przyjazne rasy psów. Te czworonogi to prawdziwi przyjaciele!
- Niezwykła atrakcja w Poznaniu. Drugie takie miejsce w kraju!
- Ślub w czasie pandemii? Oto najlepsze memy i demotywatory
- Tak ludzka głupota pomaga koronawirusowi. 10 przykładów
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- W Niemczech narasta bunt przeciw migrantom. CDU chce dodatkowych kontroli granicznych
- Chciała koniecznie być na koncercie 50 Centa. Podczas koncertu urodziła!
- Szansa na porozumienie ws. zboża? Ministrowie Polski i Ukrainy rozmawiali
- Szydło: Zwykli Ukraińcy rozumieją, kto udzielił ich państwu prawdziwej pomocy