Poznaniacy są oszczędni i nie lubią marnować. Dlatego popularność zyskuje wśród nich aplikacja To Good To Go, dzięki której lokalne restauracje, piekarnie i cukiernie oferują swoje niesprzedane produkty i dania z dnia poprzedniego w promocyjnych cenach. Pięć miesięcy temu do walki z marnowaniem jedzenia włączyli się również mieszkańcy Poznania i okolic. Poznańskie restauracje i kawiarnie mogły się zgłaszać z niesprzedanym jedzeniem. Do programu dołączyło około 50 lokali gastronomicznych. Teraz, na liście jest prawie 80 miejsc. - Obostrzenia wprowadzone ze względu na pandemię sprawiają, że precyzyjne zarządzanie zamówieniami w lokalach stało się bardzo trudne. Dlatego cieszymy się, że możemy przyjść z pomocą miejscom, które nie chcą marnować jedzenia, ale także mieszkańcom, którym na sercu leży dobro planety - mówi Karolina Woźniak, managerka Too Good To Go w Polsce.
Wideo
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!