Kaczka z puree jabłkowym. Jak ją przyrządzić?
Składniki:
filet z kaczki
sól
pieprz gruboziarnisty
papryka słodka
jabłka
pomarańcza
suszone śliwki
bekon w plasterkach
Przygotowanie:
Piersi z kaczki ponacinać skórę doprawić. Obsmażyć na patelni układając najpierw mięso skórą do patelni ( bez tłuszczu) z obu stron po ok 2 minuty.
Następnie wstawić do rozgrzanego do temperatury 160C piekarnika na 10-16minut w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia.
Śliwki zawinąć w boczek i dorzucić do pieczenia.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Jabłka obrać i oczyścić. Ugotować i zmiksować blenderem.
Z pomarańczy powycinać fileciki - można je dodać do puree lub udekorować potrawę
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?