Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kalisz: "Kuchenne rewolucje" znów w Wielkopolsce. Magda Gessler z Pierogatki stworzyła Pomidorowe Bistro

RED
Kalisz: Kuchenne rewolucje znów w Wielkopolsce. Magda Gessler z Pierogatki stworzyła Pomidorowe Bistro
Kalisz: Kuchenne rewolucje znów w Wielkopolsce. Magda Gessler z Pierogatki stworzyła Pomidorowe Bistro Przemyslaw Swiderski
Odcinek Kuchennych Rewolucji - popularnego programu stacji TVN - z Kalisza bez wątpienia wzbudzał wiele emocji. Nie tylko u właścicieli lokalu Pierogatka, ale także wśród widzów. Dlaczego Pierogatka potrzebowała pomocy?

Odcinek rozpoczyna się od wpadki realizatorów programu. Kalisz nie jest miastem położonym na zachodzie Wielkopolski, a na południu. Magda Gessler przyjechała do naszego regionu, by pomóc właścicielom restauracji Pierogatka.

Krzysztof, jej właściciel to kucharz z wykształcenia i zamiłowania. Ma 16 lat praktyki. Początkowo biznes szedł mu dobrze, a Pierogatka, która serwowała tylko pierogi, cieszyła się sporym zainteresowaniem klienteli. Zachęcony odniesionym sukcesem, Krzysztof postanowił wzbogacać swoje menu, dodając coraz to nowsze potrawy. Po jakimś czasie lokal stracił zainteresowanie, w menu zapanował chaos, a sam Krzysztof stracił serce do Pierogatki.

Tym samym klienci zaczęli się od Pierogatki odwracać, zniechęceni zmieniającym się menu i coraz słabszą jakością potraw. Problemy z pieniędzmi i trudny charakter mężczyzny sprawiły, że został on praktycznie sam. Ratunkiem miał być udział w Kuchenny Rewolucjach.

Odcinek z Kalisza pełny jest zwrotów akcji, a napięcie trzyma widzów do końca, jak w dobrym thrillerze. Krzysztof oprócz problemów w restauracji musi zmagać się z demonami przeszłości - jego trudna historia z dzieciństwa jest osią niepowodzeń Pierogatki.

Magda Gessler mimo początkowej niechęci do brudnego lokalu i Krzysztofa, który ma problem, by zapanować nad emocjami, wyżywa się na innych i nie zwraca uwagi na dobór produktów oraz czystość, postanawia pomóc właścicielowi, jego narzeczonej i ich przyjaciołom.

Pierogatka staje się Pomidorowym Bistro, a głównym bohaterem rewolucji staje się... pomidor.

W odcinku możemy poznać nietypową uprawę pomidorów w Wielkopolsce z wykorzystaniem trzmieli. Rewolucja ostatecznie okazała się udana, końcowa kolacja wypadła znakomicie, lokal zmienił całkowicie swój wygląd, także ostateczna wizyta Gessler potwierdziła, że Pomidorowe Bistro serwuje najlepsze dania z pomidora w tej części kraju. Także Krzysztof zmienił swoje nastawienie do życia i innych - pomóc miała mu w tym wizyta u psychologa.

Sprawdź też:

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski