Składniki:
- schab z kością
- sól
- pieprz
- majeranek
- cebula
- czosnek
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- smalec
Przygotowanie:
Mięso z kością dokładnie umyć i osuszyć. Podzielić na kotlety. Posypać solą, pieprzem i majerankiem, natrzeć startym czosnkiem i cebulą .
Kotlety razem z kością rozbić. Na jeden talerz wysypać mąkę, a drug bułkę tartą, a na trzeci wbić jajka i rozkłócić je widelcem.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Opanierowane w mące kotlety zanurzyć obustronnie w jajkach i przełożyć na talerz z bułką tartą. Opanierować dokładnie z obu stron.
Na patelni rozgrzać smalec. Smażyć z obu stron na złoty kolor i podawać od razu na stół.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?