Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kapusata zasmażana i polski schabowy

Elżbieta Podolska
Kotlet schabowy z kapustą zasmażaną i ziemniakami
Kotlet schabowy z kapustą zasmażaną i ziemniakami
Sławomir Nowak, szef kuchni w Gościńcu Sucholeskim poleca: polski schab, kapusta zasmażana i ziemniaki.

Składniki:

  • schab z kością
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • cebula
  • czosnek
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • smalec

Przygotowanie:
Mięso z kością dokładnie umyć i osuszyć. Podzielić na kotlety. Posypać solą, pieprzem i majerankiem, natrzeć startym czosnkiem i cebulą .

Kotlety razem z kością rozbić. Na jeden talerz wysypać mąkę, a drug bułkę tartą, a na trzeci wbić jajka i rozkłócić je widelcem.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Opanierowane w mące kotlety zanurzyć obustronnie w jajkach i przełożyć na talerz z bułką tartą. Opanierować dokładnie z obu stron.

Na patelni rozgrzać smalec. Smażyć z obu stron na złoty kolor i podawać od razu na stół.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski