Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kapusta z grochem

ELKA
Symbolizują dostatek. A smakują bosko....

Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1 kg grochu
kostka bulionowa
2 łyżki masła
majeranek
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz,
sól do smaku
ząbek czosnku

Przygotowanie:
Kapustę ugotować. Następnie krótko smażyć w garnku pod przykryciem z dodatkiem masła oraz ziela angielskiego i liścia laurowego.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Groch namoczyć, następnie gotować do miękkości z dodatkiem masła, majeranku, pieprzu, soli, czosnku i kostki bulionowej. Są dwie szkoły: część pań przeciera groch przez sito, a część zostawia lekko rozgotowany.

Oba składniki połączyć.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski