Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kawior z Konina podbija światowe salony [WIDEO]

KQ, x-news
Kawior z Konina podbija światowe salony
Kawior z Konina podbija światowe salony x-news
Anna Starmach wraz z ekipą "Dzień Dobry TVN" wybrała się do Konina, gdzie znajduje się hodowla jesiotrów, z których  produkowany jest polski kawior. Szymon Świłło i Tomasz Gens to prekursorzy w tej dziedzinie. Jakie były początki ich współpracy?

- W 8 miesięcy stworzyliśmy ekskluzywną markę - przyznał Świłło. Co najbardziej interesuje szefów kuchni, z którymi współpracują Tomasz i Szymon? Jak pozyskuje się kawior z jesiotrów? Dlaczego do słoiczka pakowany jest kawior tylko z jednej ryby? - Każda samica ma lekko inny odcień i wielkość ziarenek - wyjaśnił dyrektor hodowli jesiotrów Henryk Mokrzycki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski