reklama

Kiszone arbuzy

Anastazja Bezduszna
AB
Na straganach jest teraz mnóstwo sezonowych warzyw i owoców za którymi będziemy tęsknić zimą. Ale nie musimy, bo nawet arbuza można ukisić.

Składniki:

  • 1 kg niedojrzałych małych arbuzów,
  • 1 korzeń chrzanu (100 g),
  • 3 łodygi kopru z kwiatem,
  • liście czarnej porzeczki,
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu,
  • 1 łyżka cukru,
  • 2 łyżki soli na 1 l wody

Sposób przygotowania:
Arbuzy myjemy, kroimy w nieduże kawałki. Chrzan obieramy, myjemy, kroimy w paski. Koper myjemy. Arbuzy należy obgotować w wodzie przez 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do wywaru wsypać sól, cukier oraz ziarna pieprzu. Gotować wywar przez 3 minuty i ostudzić. Do arbuza dołożyć koper, chrzan, liście czarnej porzeczki. Zalać wywarem i zamknąć słoiki.

FLESZ: Elektryczne samoloty nadlatują.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3