Składniki:
- 400 g truskawek
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 butelka szampana wytrawnego
Sposób przygotowania:
Truskawki myjemy i suszymy. Tniemy truskawki na 4 części i mieszamy z cukrem i sokiem z cytryny. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Potem ubijamy truskawki blenderem i znów odstawiamy w zimne miejsce. Tuz przed podaniem powoli wlewamy schłodzony szampan do truskawkowej masy i powoli mieszamy. Kieliszki dekorujemy cukrem i truskawką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?