Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kompot z jabłek na zimę

AB
Andrzej Szozda

Składniki:

  • 4 litry wody,
  • 1 kg jabłek kwaśnych, na przykład antonówek,
  • około 100 g cukru,
  • kilka goździków,
  • słoiki

Sposób przygotowania:
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do słoików i zalewamy ciepłą wodą z dodatkiem cukru (ilość dobieramy w zależności od upodobań).
Na koniec do każdego słoika wrzucamy jeden do trzech goździków. Całość zakręcamy i pasteryzujemy przez około 20-25 minut, w zależności od wielkości słoika.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski