Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Konfitura z dyni i śliwek

Elżbieta Podolska
Coś szalonego w kuchni? Wypróbuj przepis na konfitury z dyni i śliwek.

Składniki:
500 g zmiksowanego miąższu dyni
500 g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1 kg cukru żelującego

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać i doprowadzić do wrzenia, gotować na dość silnym ogniu przez 4 min. Gorącą marmoladę nałożyć do słoików, zamknąć i ustawić na 5 minut do góry dnem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski