Kotlety kurczakowo-pieczarkowe
Składniki:
- 2 duże piersi z kurczaka
- 300-400 gramów pieczarek
- 4 surowe jajka
- 1/2 cebuli
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki stołowe przyprawy do zup i sosów typu Maggi
- 4 łyżki stołowe oleju
- przyprawa do kurczaka firmy "Zapach"(2 łyżeczki)
- sól i pieprz (do smaku)
- olej do smażenia
Wykonanie:
Umyte pieczarki podsmaż w rondelku razem z cebulą. Do dużej miski wbij i roztrzep jajka. Dodaj mąkę, przyprawę typu Maggi, olej i dokładnie rozmieszaj na jednolitą masę. Pokrój kurczaka w kostkę. Do masy jajecznej dodaj kurczaka i ostudzone pieczarki. Wymieszaj i odstaw do lodówki. Na rozgrzanym oleju smaż na złocisty kolor średniej wielkości kotlety.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?