Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety kurczakowo-pieczarkowe

Danuta Pacyńska
Kotlety kurczakowo-pieczarkowe
Kotlety kurczakowo-pieczarkowe Danuta Pacyńska
Prezentujemy przepis na kotlety kurczakowo-pieczarkowe. Jego autorem jest Danuta Pacyńska.

Kotlety kurczakowo-pieczarkowe

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 300-400 gramów pieczarek
  • 4 surowe jajka
  • 1/2 cebuli
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki stołowe przyprawy do zup i sosów typu Maggi
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • przyprawa do kurczaka firmy "Zapach"(2 łyżeczki)
  • sól i pieprz (do smaku)
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Umyte pieczarki podsmaż w rondelku razem z cebulą. Do dużej miski wbij i roztrzep jajka. Dodaj mąkę, przyprawę typu Maggi, olej i dokładnie rozmieszaj na jednolitą masę. Pokrój kurczaka w kostkę. Do masy jajecznej dodaj kurczaka i ostudzone pieczarki. Wymieszaj i odstaw do lodówki. Na rozgrzanym oleju smaż na złocisty kolor średniej wielkości kotlety.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski