Składniki:
Comber
Jajko
100 g masła
łyżka mąki
łyżka tartej bułki
pół szklanki gęstej śmietany
sól
szklanka mleka
Przygotowanie:
Comber umyty i wyżyłowany ułożyć w garnku, zalać mlekiem i zostawić na całą noc w chłodnym miejscu. Po wyjęciu osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić i posolić. Opanierować w mące, jajku, bułce (żeby panierka nie spadała można do jajka dodać odrobinę oleju).
Smażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Następnie przełożyć kotlety do rondla i zalać śmietaną.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Dusić po przykryciem ok. pół godziny do miękkości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?