Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety z zająca

ELKA
Kto ma ochotę wybrać się na znakomite jedzenie i to takie, jakiego nie znajdziemy w menu innych restauracji, to "U myśliwych" to odpowiednie miejsce.

Składniki:
Comber
Jajko
100 g masła
łyżka mąki
łyżka tartej bułki
pół szklanki gęstej śmietany
sól
szklanka mleka

Przygotowanie:
Comber umyty i wyżyłowany ułożyć w garnku, zalać mlekiem i zostawić na całą noc w chłodnym miejscu. Po wyjęciu osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić i posolić. Opanierować w mące, jajku, bułce (żeby panierka nie spadała można do jajka dodać odrobinę oleju).

Smażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Następnie przełożyć kotlety do rondla i zalać śmietaną.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Dusić po przykryciem ok. pół godziny do miękkości.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski