Krem selerowo-ziemniaczany z serem lazur
Składniki:
- 2 selery duże
- 2 ziemniaki
- 0,75 litra wywaru z rosołu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 papryczki chili
- 6 listków rukoli
- 1/2 szklanki śmietany zagęszczanej do zup
- sól
- 5 dkg sera laur błękitnego
- 4 łyżki grzanek
- 2 łyżki oliwy
- 1 gałązka bazylii
Przygotowanie:
Seler, ziemniaki obieram, myję, i kroje w kostkę. Cebulę obieram i też kroje. Na patelni na oliwie podsmażam chwilę seler, ziemniaki, cebulkę. Następnie do garnka wlewam rosół, dodaję warzywa z patelni i gotuje 20 minut. Całość blenduję, dodaję czosnek sprasowany, śmietanę do zup. Doprawiam solą. Podaję krem z serem lazur, papryczką chili, grzankami i rukolą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?