Klienci wybierać mogą z polskich grzybów, wędzonych mięs, kasz z rozgrzewającymi dodatkami, chrzanem, suszonymi owocami oraz jesienną królową stołów – dynią połączoną z nieoczywistymi przyprawami i dodatkami, np. kardamonem, imbirem, topinamburem, koprem włoskim, czy mango.
W menu Concordii Taste znajdą się obecnie m.in.:wątróbka drobiowa w portugalskim porto z czarną porzeczką i karmelizowaną skorzonerą, sałatka w pieczonej dyni z chorizo i figami, perliczka na purée z suszonych owoców z prażoną kaszą pęczak, pieczoną cebulą, topinamburem i opalanym serem czy risotto z polskimi grzybami, rozmarynem, pietruszką i parmezanem.
Dla wszystkich z kulinarnym zacięciem i tych, którzy chcą poczuć jesień we własnym domu Tomasz Olewski, szef kuchni
uchyla rąbka tajemnicy i zdradza jeden z przepisów na jesiennie, rozgrzewające zupy.
Krem z pasternaku
Składniki na 4 porcje:
- pasternak
- cebula
- mleko
- śmietanka 36%
- masło
- cukier
- sól
Sposób przygotowania:
Pasternak myjemy i obieramy, a następnie kroimy w drobną kostkę. To samo robimy z cebulą. Następnie
przesmażamy na złoty kolor w małej ilości oleju. Po przesmażeniu całość zalewamy mlekiem i na wolnym ogniu
gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa z wywarem miksujemy na gładką kremową masę i ponownie
zagotowujemy, dodajemy sól , cukier, śmietankę i wyłączamy z
ognia. Po wyłączeniu kremu dodajemy zimne masło.
Info z Polski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?