Kuchenki solarne to w Polsce absolutna nowość. Dzięki promieniom słonecznym, w ich środku temperatura dochodzi do 100 stopni Celsjusza, dzięki czemu bez trudno można na nich gotować i smażyć.
Polecamy:
Michał Kowalonek w Poznaniu śpiewa z dziećmi [ZDJĘCIA, FILM]
Akcję "smażenia w słońcu" wymyślił Jarosław Ludwicki, właściciel znajdującej się na Śródce najmniejszej restauracji w Polsce - Vine Bridge. To tam można zjeść dania nowoczesnej kuchni polskiej, przyrządzane zgodnie z zasadami slow food i slow design. W karcie nie brakuje też np... owadów.
- Staram się wychodzić poza tradycyjne schematy, dlatego nie unikam gastronomicznych nowinek - mówi właściciel.
Restauracja Vine Bridge trzykrotnie była organizatorem biegu kelnerów, a także akcji uczczenia narodowego święta Szwecji (wówczas na moście Jordana ustawiono szwedzki stół dla 2 tysięcy osób).
NAJNOWSZE INFORMACJE Z POZNANIA I WIELKOPOLSKI: GLOSWIELKOPOLSKI.PL
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?