Kulinarne podróże: Krem marchwiowo-imbirowy (gmina Białośliwie)

RedakcjaZaktualizowano 

Składniki:

  • 1 kg marchewki,
  • 3 cm świeżego imbiru,
  • 2 duże cebule,
  • 1 pomarańcza,
  • 2 litry rosołu,
  • pieprz, sól,
  • 1 łyżeczka kminku,
  • 150 g śmietany
  • 3 proc.,
  • 100 g masła.

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na 60 g masła, marchew kroimy na półtalarki, imbir trzemy na tarce o drobnych oczkach i razem z kminkiem dodajemy do cebuli.

Trzemy skórkę pomarańczy na tarce ,wyciskamy sok z całej pomarańczy, też dodajemy do garnka.

Zalewamy to bulionem . Gotujemy 15-20 min. Następnie całość blendujemy, wlewamy śmietanę doprawiamy solą i pieprzem

Na reszcie masła smażymy grzanki z chleba.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3