Składniki:
- 1,5 kg surowego boczku,
- 5 kg cebuli,
- pół szklanki majeranku,
- papryka ostra,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką i odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie podsmażamy. Przekładamy do garnka i dusimy. Można podlać go wodą. Kiedy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną cebulę w półksiężyce i dusimy wszystko do miękkości. I na koniec doprawiamy całość majerankiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?