Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Bigos cebulowy (gmina Blizanów)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Bigos cebulowy (gmina Blizanów)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Bigos cebulowy (gmina Blizanów) archiwum

Składniki:

  • 1,5 kg surowego boczku,
  • 5 kg cebuli,
  • pół szklanki majeranku,
  • papryka ostra,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:
Boczek kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką i odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie podsmażamy. Przekładamy do garnka i dusimy. Można podlać go wodą. Kiedy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojoną cebulę w półksiężyce i dusimy wszystko do miękkości. I na koniec doprawiamy całość majerankiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski