Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela) archiwum
Udostępnij:

Składniki:

  • Biała kiełbasa,
  • boczek w plastrach,
  • ser żółty w plastrach,
  • ciasto francuskie,
  • jajko.

Sposób przygotowania:
Pokroić białe kiełbasy parzone wzdłuż na co najmniej cztery paski, usmażyć paski na tłuszczu ze wszystkich stron. Po wyjęciu owinąć każdy pasek boczkiem, serem żółtym lub ciastem francuskim, przesmarować rozmieszanym jajkiem i upiec w piekarniku przez 10-15 min w 180 stopniach Celsjusza.

Wideo

Dodaj ogłoszenie