Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela) archiwum

Składniki:

  • Biała kiełbasa,
  • boczek w plastrach,
  • ser żółty w plastrach,
  • ciasto francuskie,
  • jajko.

Sposób przygotowania:
Pokroić białe kiełbasy parzone wzdłuż na co najmniej cztery paski, usmażyć paski na tłuszczu ze wszystkich stron. Po wyjęciu owinąć każdy pasek boczkiem, serem żółtym lub ciastem francuskim, przesmarować rozmieszanym jajkiem i upiec w piekarniku przez 10-15 min w 180 stopniach Celsjusza.

Wideo

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3