Składniki:
- Biała kiełbasa,
- boczek w plastrach,
- ser żółty w plastrach,
- ciasto francuskie,
- jajko.
Sposób przygotowania:
Pokroić białe kiełbasy parzone wzdłuż na co najmniej cztery paski, usmażyć paski na tłuszczu ze wszystkich stron. Po wyjęciu owinąć każdy pasek boczkiem, serem żółtym lub ciastem francuskim, przesmarować rozmieszanym jajkiem i upiec w piekarniku przez 10-15 min w 180 stopniach Celsjusza.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?