Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Chrusty z białej kiełbasy (gmina Pogorzela) archiwum

Składniki:

  • Biała kiełbasa,
  • boczek w plastrach,
  • ser żółty w plastrach,
  • ciasto francuskie,
  • jajko.

Sposób przygotowania:
Pokroić białe kiełbasy parzone wzdłuż na co najmniej cztery paski, usmażyć paski na tłuszczu ze wszystkich stron. Po wyjęciu owinąć każdy pasek boczkiem, serem żółtym lub ciastem francuskim, przesmarować rozmieszanym jajkiem i upiec w piekarniku przez 10-15 min w 180 stopniach Celsjusza.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski