Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ciasto marchewkowo-dyniowe (gmina Pobiedziska)

red
Kulinarna mapa Wielkopolski: Ciasto marchewkowo-dyniowe (gmina Pobiedziska)
Kulinarna mapa Wielkopolski: Ciasto marchewkowo-dyniowe (gmina Pobiedziska) archiwum

Składniki:

  • szklanka cukru,
  • 3 jajka,
  • szklanka oleju,
  • 3 szklanki mąki tortowej,
  • 2 łyżeczki sody,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3-4 duże marchewki,
  • słoik dżemu z dyni.

Sposób przygotowania:
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jajka ubić z cukrem do białości, dodać resztę składników i wymieszać, wszystko robimy mikserem. Na koniec połączyć z marchwią i dżemem ze słoika. Piec 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto można posmarować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski