Składniki:
- szklanka cukru,
- 3 jajka,
- szklanka oleju,
- 3 szklanki mąki tortowej,
- 2 łyżeczki sody,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3-4 duże marchewki,
- słoik dżemu z dyni.
Sposób przygotowania:
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jajka ubić z cukrem do białości, dodać resztę składników i wymieszać, wszystko robimy mikserem. Na koniec połączyć z marchwią i dżemem ze słoika. Piec 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto można posmarować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?