Składniki:
- 3/4 szklanki mleka,
- 10-20 gramów drożdży,
- 1 kg mąki pszennej,
- 2-3 jajka,
- szczypta soli,
- 2 łyżki oliwy.
Sposób przygotowania:
Z mleka, drożdży i 1 łyżki mąki zrobić rozczyn. Ubić jajka, dodać sól, a następnie rozczyn i mąkę. Wyrobić ciasto, dodać dwie łyżki oliwy. Zostawić do wyrośnięcia na 10-15 minut. Formować kulki i zostawić na 10 minut do wyrośnięcia.
Gotować na parze minimum 5 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?