Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Domowe pyzy na parze (gmina Wągrowiec)

red

Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka,
  • 10-20 gramów drożdży,
  • 1 kg mąki pszennej,
  • 2-3 jajka,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oliwy.

Sposób przygotowania:
Z mleka, drożdży i 1 łyżki mąki zrobić rozczyn. Ubić jajka, dodać sól, a następnie rozczyn i mąkę. Wyrobić ciasto, dodać dwie łyżki oliwy. Zostawić do wyrośnięcia na 10-15 minut. Formować kulki i zostawić na 10 minut do wyrośnięcia.

Gotować na parze minimum 5 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski