Składniki:
ciasto:
- 1 szklanka mąki,
- 1/2 kostki margaryny,
- 3 żółtka,
- 3 łyżki cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
ser:
- 6 żółtek,
- 2 budynie śmietankowe,
- 1 kg sera,
- 1,5 szklanki cukru,
- 3/4 szklanki oliwy,
- 2 szklanki mleka.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem. Wykleić wyrobionym ciastem blachę, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ser przygotować, oddzielając najpierw białka od żółtek. Resztę składników wymieszać, dodając oliwę i mleko. Na koniec dodać pianę ubitą z 9 białek, które zostały z poprzednich kroków. Piec przez 70 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?