Składniki:
- 2 kg schabu,
- 400 g kaszy pęczak,
- 15 dag cebuli,
- 10 dag mąki,
- natka pietruszki,
- borowiki,
- sól,
- pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Mięso pokroić w plastry, rozbić na cienkie plastry i przyprawić. Z kaszy, cebuli, borowików, pietruszki przygotować farsz. Nadziewać mięso farszem, zawijając w kształcie rolady. Zwinięte zrazy obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. Podsmażone zrazy przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy podsmażone borowiki i dusimy 1-1,5 godz. Tak przygotowane zrazy możemy podawać z kluseczkami, ziemniakami lub kopytkami ze szpinakiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?