Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Jajka faszerowane (gmina Grodzisk)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Jajka faszerowane (gmina Grodzisk)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Jajka faszerowane (gmina Grodzisk) archiwum

Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 2 pęczki szczypiorku,
  • 4 łyżki majonezu,
  • pieprz i sól do smaku.

Sposób przygotowania:
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Do żółtek dodać odsączonego tuńczyka, pokrojony szczypiorek, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę, dodać majonez i przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę nałożyć w miejsce żółtek, udekorować szczypiorkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski