Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn) archiwum

Składniki:

  • 2 kg karkówki,
  • pikantny ketchup,
  • 5 średnich cebul,
  • przyprawa delikat do mięs,
  • słoik ogórków konserwowych,
  • tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w grubsze plastry, lekko rozbić i posypać delikatem, posolić i popieprzyć. Cebulę obrać i pokroić w niezbyt grube plastry. Pokroić ogórki. Przygotowane plastry mięsa układać w wysmarowanej formie na przemian z warstwami cebuli, ogórków i ketchupu. Całość odstawić na 5-6 godzin. Po tym czasie włożyć naczynie z mięsem do piekarnika w temp. 200°C na godzinę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski