Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)

    red

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn) ©archiwum

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn) ©archiwum

    Składniki:
    • 2 kg karkówki,
    • pikantny ketchup,
    • 5 średnich cebul,
    • przyprawa delikat do mięs,
    • słoik ogórków konserwowych,
    • tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego.


    Sposób przygotowania:
    Mięso pokroić w grubsze plastry, lekko rozbić i posypać delikatem, posolić i popieprzyć. Cebulę obrać i pokroić w niezbyt grube plastry. Pokroić ogórki. Przygotowane plastry mięsa układać w wysmarowanej formie na przemian z warstwami cebuli, ogórków i ketchupu. Całość odstawić na 5-6 godzin. Po tym czasie włożyć naczynie z mięsem do piekarnika w temp. 200°C na godzinę.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane