Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)

redZaktualizowano 
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karkówka pikantna (gmina Krotoszyn) archiwum

Składniki:

  • 2 kg karkówki,
  • pikantny ketchup,
  • 5 średnich cebul,
  • przyprawa delikat do mięs,
  • słoik ogórków konserwowych,
  • tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w grubsze plastry, lekko rozbić i posypać delikatem, posolić i popieprzyć. Cebulę obrać i pokroić w niezbyt grube plastry. Pokroić ogórki. Przygotowane plastry mięsa układać w wysmarowanej formie na przemian z warstwami cebuli, ogórków i ketchupu. Całość odstawić na 5-6 godzin. Po tym czasie włożyć naczynie z mięsem do piekarnika w temp. 200°C na godzinę.

polecane: FLESZ: Ekologia na co dzień: 6 mitów, w które wierzymy

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3