Składniki:
- 2 kg karkówki,
- pikantny ketchup,
- 5 średnich cebul,
- przyprawa delikat do mięs,
- słoik ogórków konserwowych,
- tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego.
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w grubsze plastry, lekko rozbić i posypać delikatem, posolić i popieprzyć. Cebulę obrać i pokroić w niezbyt grube plastry. Pokroić ogórki. Przygotowane plastry mięsa układać w wysmarowanej formie na przemian z warstwami cebuli, ogórków i ketchupu. Całość odstawić na 5-6 godzin. Po tym czasie włożyć naczynie z mięsem do piekarnika w temp. 200°C na godzinę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?