Składniki:
- 1 kg karkówki,
- sól,
- pieprz,
- ketchup pikantny,
- 2 cebule,
- 300 g pieczarek,
- bazylia,
- majonez,
- plasterek żółtego sera.
Sposób przygotowania:
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 2 cm. Posypać solą, czarnym pieprzem mielonym i odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Następnie plastry obtoczyć w pikantnym ketchupie i ułożyć na blaszce.
Na każdy plaster mięsa układać kolejno: cebulę pokrojoną w plastry oraz pieczarki pokrojone w plastry. Posypać bazylią. Nałożyć po ok. 1 łyżce majonezu, posypać solą i pieprzem, przykryć plasterkiem sera. Na serze rozsmarować majonez i ponownie posypać bazylią, solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 175 stopni C około godziny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?