Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karp nadziewany grzybami...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karp nadziewany grzybami w sosie pomidorowym (gmina Łobżenica)

    red

    Głos Wielkopolski

    Aktualizacja:

    Głos Wielkopolski

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karp nadziewany grzybami w sosie pomidorowym (gmina Łobżenica)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karp nadziewany grzybami w sosie pomidorowym (gmina Łobżenica) ©archiwum

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karp nadziewany grzybami w sosie pomidorowym (gmina Łobżenica)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Karp nadziewany grzybami w sosie pomidorowym (gmina Łobżenica) ©archiwum



    Składniki:
    • 1 karp średniej wielkości,
    • 2 większe cebule,
    • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego,
    • garść suszonych grzybów,
    • 0,5 kg pieczarek,
    • liść laurowy,
    • olej,
    • sól i pieprz do smaku.


    Sposób przygotowania:
    Karpia oczyścić i umyć.
    Natrzeć solą, pieprzem i odstawić. Umyte pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry 1 cebulą. Doprawić do smaku. Ostudzonymi pieczarkami nadziać karpia i włożyć do naczynia żaroodpornego. Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Po zeszkleniu cebuli dodać koncentrat pomidorowy. Po chwili smażenia dodać 2 szklanki wody, liść laurowy, suszone grzyby i doprawić do smaku. Po zagotowaniu zalać sosem rybę, piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane