Składniki:
- 1 karp średniej wielkości,
- 2 większe cebule,
- 1 mały słoik koncentratu pomidorowego,
- garść suszonych grzybów,
- 0,5 kg pieczarek,
- liść laurowy,
- olej,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Karpia oczyścić i umyć. Natrzeć solą, pieprzem i odstawić. Umyte pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry 1 cebulą. Doprawić do smaku. Ostudzonymi pieczarkami nadziać karpia i włożyć do naczynia żaroodpornego. Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Po zeszkleniu cebuli dodać koncentrat pomidorowy. Po chwili smażenia dodać 2 szklanki wody, liść laurowy, suszone grzyby i doprawić do smaku. Po zagotowaniu zalać sosem rybę, piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?