Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Klopsiki z sosem czosnkowym (gmina Wągrowiec)

red

Składniki:

  • 400 g fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę,
  • 300 g pieczarek startych na grubych oczkach,
  • 2 cebule pokrojone w kostkę,
  • 4 całe jaja,
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej,
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy jarzynki,
  • pęczek zielonej pietruszki (posiekanej),
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać, uformować kotleciki i usmażyć na oleju.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski