Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kopytka według KGW...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kopytka według KGW Piekarzew (gmina Pleszew)

    KGW Piekarzew

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Składniki:
    • 1 kg ziemniaków,
    • sól,
    • 2-3 jajka,
    • mąka ziemniaczana,
    • mąka pszenna.


    Sposób przygotowania:
    Ugotować 1 kg ziemniaków i przecisnąć je przez praskę. Dodać sól, jajka, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - żeby ciasto się zbyt mocno nie kleiło. Pokroić na kształt kopytek i gotować w osobnej wodzie. Po ugotowaniu można podawać z gęstym sosem lub polane przesmażonym boczkiem z kiełbasą.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane