Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kopytka według KGW Piekarzew (gmina Pleszew)

KGW PiekarzewZaktualizowano 

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • sól,
  • 2-3 jajka,
  • mąka ziemniaczana,
  • mąka pszenna.

Sposób przygotowania:
Ugotować 1 kg ziemniaków i przecisnąć je przez praskę. Dodać sól, jajka, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - żeby ciasto się zbyt mocno nie kleiło. Pokroić na kształt kopytek i gotować w osobnej wodzie. Po ugotowaniu można podawać z gęstym sosem lub polane przesmażonym boczkiem z kiełbasą.

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Kopytka według KGW Piekarzew (gmina Pleszew) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3