Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pierś z kurczaka z morelami i żurawiną (gmina Kostrzyn)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pierś z kurczaka z morelami i żurawiną (gmina Kostrzyn)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pierś z kurczaka z morelami i żurawiną (gmina Kostrzyn) archiwum

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka,
  • 100 g suszonych moreli,
  • 100 g suszonej żurawiny,
  • wywar drobiowy,
  • ząbki czosnku,
  • curry,
  • oregano,
  • sos sojowy,
  • olej,
  • sól,
  • chilli.

Sposób przygotowania:
Przygotować bejcę do mięsa z: sosu sojowego, curry, oregano, czosnku, oleju oraz soli i pieprzu. Obtoczyć kurczaka i zostawić na 2 godz. Pokroić suszone owoce. Bejcowane mięso położyć na tłuszcz i obsmażyć. Na tym samym tłuszczu przesmażyć owoce i dodać wywar. Wszystko udusić z obsmażonym mięsem. Opcjonalnie dodać odrobinę śmietany, żeby sos był bardziej aksamitny. Dodać odrobinę chilli.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski