Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka,
- 100 g suszonych moreli,
- 100 g suszonej żurawiny,
- wywar drobiowy,
- ząbki czosnku,
- curry,
- oregano,
- sos sojowy,
- olej,
- sól,
- chilli.
Sposób przygotowania:
Przygotować bejcę do mięsa z: sosu sojowego, curry, oregano, czosnku, oleju oraz soli i pieprzu. Obtoczyć kurczaka i zostawić na 2 godz. Pokroić suszone owoce. Bejcowane mięso położyć na tłuszcz i obsmażyć. Na tym samym tłuszczu przesmażyć owoce i dodać wywar. Wszystko udusić z obsmażonym mięsem. Opcjonalnie dodać odrobinę śmietany, żeby sos był bardziej aksamitny. Dodać odrobinę chilli.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?