Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pierś z kurczaka z morelami i żurawiną (gmina Kostrzyn)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pierś z kurczaka z morelami i żurawiną (gmina Kostrzyn)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Pierś z kurczaka z morelami i żurawiną (gmina Kostrzyn) archiwum

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka,
  • 100 g suszonych moreli,
  • 100 g suszonej żurawiny,
  • wywar drobiowy,
  • ząbki czosnku,
  • curry,
  • oregano,
  • sos sojowy,
  • olej,
  • sól,
  • chilli.

Sposób przygotowania:
Przygotować bejcę do mięsa z: sosu sojowego, curry, oregano, czosnku, oleju oraz soli i pieprzu. Obtoczyć kurczaka i zostawić na 2 godz. Pokroić suszone owoce. Bejcowane mięso położyć na tłuszcz i obsmażyć. Na tym samym tłuszczu przesmażyć owoce i dodać wywar. Wszystko udusić z obsmażonym mięsem. Opcjonalnie dodać odrobinę śmietany, żeby sos był bardziej aksamitny. Dodać odrobinę chilli.

Wideo

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3