Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Rolada z pieczarkami (gmina Wągrowiec)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Rolada z pieczarkami (gmina Wągrowiec)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Rolada z pieczarkami (gmina Wągrowiec) archiwum

Składniki:

  • 35 dag sera żółtego (utartego na grubych oczkach),
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 35 dag fileta z kurczaka,
  • 0,5 szklanki majonezu,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Jajka ubić mikserem, dodać majonez oraz starty na tarce żółty ser, gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Całość włożyć do piekarnika na 20 minut, lekko zapiec w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Piersi z kurczaka rozbić jak na kotlety, przyprawić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, doprawić solą i pieprzem i delikatnie obsmażyć. Na ciepły, upieczony placek serowy wyłożyć surowe, rozbite piersi z kurczaka, a na nie odsączone pieczarki. Całość zwinąć w roladę i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski