Składniki:
- 4 podłużne płaty mięsa wołowego, najlepiej z udźca,
- 2 ogórki kiszone,
- 1 duża cebula,
- 4 łyżeczki musztardy,
- 2 plastry wędzonego boczku,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Sposób przygotowania:
Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem. Ogórki, cebulę, boczek pokroić w kostkę. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nie ogórki, cebulę i boczek. Posypać solą i pieprzem.
Założyć dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwinąć w roladki i obwiązać bawełnianą nicią. W brytfannie rozgrzać olej i obsmażyć w nim rolady. Przykryć brytfannę i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piec do miękkości (1-1,5 godziny). Od czasu do czasu podlać wodą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?