Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Roladki wołowe z ogórkiem (gmina Wągrowiec)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Roladki wołowe z ogórkiem (gmina Wągrowiec)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Roladki wołowe z ogórkiem (gmina Wągrowiec) archiwum

Składniki:

  • 4 podłużne płaty mięsa wołowego, najlepiej z udźca,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 1 duża cebula,
  • 4 łyżeczki musztardy,
  • 2 plastry wędzonego boczku,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

Sposób przygotowania:
Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem. Ogórki, cebulę, boczek pokroić w kostkę. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nie ogórki, cebulę i boczek. Posypać solą i pieprzem.

Założyć dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwinąć w roladki i obwiązać bawełnianą nicią. W brytfannie rozgrzać olej i obsmażyć w nim rolady. Przykryć brytfannę i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piec do miękkości (1-1,5 godziny). Od czasu do czasu podlać wodą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski