Składniki:
- Brokuł,
- kalafior,
- jajka,
- słonecznik
- uprażony na maśle,
- jogurt naturalny,
- majonez,
- cukier do smaku,
- czosnek,
- pieprz.
Przygotowanie:
Brokuła i kalafiora gotujemy w wodzie z solą i cukrem. Ugotowane warzywa rozdzielamy na różyczki. Jajka gotujemy i kroimy na osiem części. Układamy na półmisku.
Przygotowujemy sos czosnkowy. Jogurt, majonez, cukier, czosnek i pieprz umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy. Polewamy sosem różyczki, posypujemy słonecznikiem i podajemy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?