Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Różyczki pod pierzynką (gmina Białośliwie)

Redakcja

Składniki:

  • Brokuł,
  • kalafior,
  • jajka,
  • słonecznik
  • uprażony na maśle,
  • jogurt naturalny,
  • majonez,
  • cukier do smaku,
  • czosnek,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Brokuła i kalafiora gotujemy w wodzie z solą i cukrem. Ugotowane warzywa rozdzielamy na różyczki. Jajka gotujemy i kroimy na osiem części. Układamy na półmisku.

Przygotowujemy sos czosnkowy. Jogurt, majonez, cukier, czosnek i pieprz umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy. Polewamy sosem różyczki, posypujemy słonecznikiem i podajemy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski