Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Różyczki pod pierzynką (gmina Białośliwie)

RedakcjaZaktualizowano 

Składniki:

  • Brokuł,
  • kalafior,
  • jajka,
  • słonecznik
  • uprażony na maśle,
  • jogurt naturalny,
  • majonez,
  • cukier do smaku,
  • czosnek,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Brokuła i kalafiora gotujemy w wodzie z solą i cukrem. Ugotowane warzywa rozdzielamy na różyczki. Jajka gotujemy i kroimy na osiem części. Układamy na półmisku.

Przygotowujemy sos czosnkowy. Jogurt, majonez, cukier, czosnek i pieprz umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy. Polewamy sosem różyczki, posypujemy słonecznikiem i podajemy.

polecane: Flesz: otyłość zabija Polaków, problem rośnie i dotyczy nastolatków

Wideo

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Różyczki pod pierzynką (gmina Białośliwie) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3