Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki) archiwum

Składniki:

  • 1 pęczek selera naciowego,
  • 1 filet z piersi kurczaka,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 0,5 papryki czerwonej,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz i curry do smaku.

Sposób przygotowania:
Seler umyć, drobno pokroić i lekko posolić. Flet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę o boku 2x2 cm, doprawić solą, pieprzem i curry. Podsmażyć na dwóch łyżkach oleju i wystudzić. Paprykę pokroić w paseczki. W misce wymieszać seler, mięso, kukurydzę, fasolę i paprykę. Dodać majonez i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski