Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)

    red

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki) ©archiwum

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki) ©archiwum

    Składniki:
    • 1 pęczek selera naciowego,
    • 1 filet z piersi kurczaka,
    • 1 puszka kukurydzy,
    • 1 puszka czerwonej fasoli,
    • 0,5 papryki czerwonej,
    • 3 łyżki majonezu,
    • sól,
    • pieprz i curry do smaku.


    Sposób przygotowania:
    Seler umyć, drobno pokroić i lekko posolić. Flet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę o boku 2x2 cm, doprawić solą, pieprzem i curry. Podsmażyć na dwóch łyżkach oleju i wystudzić. Paprykę pokroić w paseczki. W misce wymieszać seler, mięso, kukurydzę, fasolę i paprykę. Dodać majonez i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane