Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)

redZaktualizowano 
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki)

Składniki:

  • 1 pęczek selera naciowego,
  • 1 filet z piersi kurczaka,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 0,5 papryki czerwonej,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz i curry do smaku.

Sposób przygotowania:
Seler umyć, drobno pokroić i lekko posolić. Flet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę o boku 2x2 cm, doprawić solą, pieprzem i curry. Podsmażyć na dwóch łyżkach oleju i wystudzić. Paprykę pokroić w paseczki. W misce wymieszać seler, mięso, kukurydzę, fasolę i paprykę. Dodać majonez i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki.

Wideo

polecane: Flesz: Czy grozi nam katastrofa klimatyczna?

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka krucha (powiat wągrowiecki) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3