Składniki:
- 1 cebula,
- szczypiorek,
- dwie szklanki ryżu,
- 0,5 wędzonej makreli,
- puszka kukurydzy (nie musi być),
- 3 jabłka,
- 3 ogórki kiszone,
- 1 łyżka przecieru pomidorowego,
- 1 łyżka majonezu,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, następnie studzimy. Makrele rozdrabniamy na małe kawałki, otwieramy kukurydzę. Cebulę drobno kroimy i parzymy, a ogórki kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?