Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka ryżowa z makrelą (gmina Pobiedziska)

red
Kulinarna mapa Wielkopolski: Sałatka ryżowa z makrelą (gmina Pobiedziska)
Kulinarna mapa Wielkopolski: Sałatka ryżowa z makrelą (gmina Pobiedziska) archiwum

Składniki:

  • 1 cebula,
  • szczypiorek,
  • dwie szklanki ryżu,
  • 0,5 wędzonej makreli,
  • puszka kukurydzy (nie musi być),
  • 3 jabłka,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, następnie studzimy. Makrele rozdrabniamy na małe kawałki, otwieramy kukurydzę. Cebulę drobno kroimy i parzymy, a ogórki kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski