Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka ziemniaczano-śledziowa według KGW Zielona Łąka (gmina Pleszew)

KGW Zielona Łąka Zaktualizowano 

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków,
  • 1/2 kg śledzi małosolnych (płaty),
  • 200 ml śmietany zakwaszonej 18%,
  • 2 cebule lub por,
  • pieprz ziołowy do smaku,
  • ogórek kiszony.

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotowane pokroić w plastry, śledzie w paski, cebule w kostkę. Przygotowane składniki połączyć i dokładnie wymieszać.

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka ziemniaczano-śledziowa według KGW Zielona Łąka (gmina Pleszew) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3