Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka ziemniaczano-śledziowa według KGW Zielona Łąka (gmina Pleszew)

    KGW Zielona Łąka

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Składniki:
    • 1,5 kg ziemniaków,
    • 1/2 kg śledzi małosolnych (płaty),
    • 200 ml śmietany zakwaszonej 18%,
    • 2 cebule lub por,
    • pieprz ziołowy do smaku,
    • ogórek kiszony.


    Sposób przygotowania:
    Ziemniaki ugotowane pokroić w plastry, śledzie w paski, cebule w kostkę. Przygotowane składniki połączyć i dokładnie wymieszać.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane