Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sałatka ziemniaczano-śledziowa według KGW Zielona Łąka (gmina Pleszew)

KGW Zielona Łąka

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków,
  • 1/2 kg śledzi małosolnych (płaty),
  • 200 ml śmietany zakwaszonej 18%,
  • 2 cebule lub por,
  • pieprz ziołowy do smaku,
  • ogórek kiszony.

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotowane pokroić w plastry, śledzie w paski, cebule w kostkę. Przygotowane składniki połączyć i dokładnie wymieszać.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski