Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn) archiwum

Składniki na ser smażony:

  • 2 łyżki masła,
  • pęczek kopru,
  • 400 gramów sera białego,
  • 2 jajka,
  • sól.

Sposób przygotowania:
Ser pokruszyć do miseczki i przykryć lnianą ściereczką. Odstawić na ok. 3 dni, aby zgliwiał. Roztopić masło i dodać zgliwiały ser. Następnie smażyć aż do rozpuszczenia sera. Dodać jajka i sól, smażyć kilka minut, mieszając. Przelać do naczynia i odstawić do czasu, aż ostygnie.

Składniki na ser smażony w kieszonce:

  • filet z kurczaka,
  • 2 podwójne piersi,
  • 4 jajka,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka.

Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka podzielić na kotlety, rozbić i posypać przyprawami. Wcześniej wystudzony ser podzielić na ok. 3-cm kostki i nałożyć na mięso. Zwinąć w kwadrat i obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron do zrumienienia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski