Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn)

    red

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn) ©archiwum

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn)

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser smażony w kieszonce z kurczaka (gmina Krotoszyn) ©archiwum

    Składniki na ser smażony:
    • 2 łyżki masła,
    • pęczek kopru,
    • 400 gramów sera białego,
    • 2 jajka,
    • sól.


    Sposób przygotowania:
    Ser pokruszyć do miseczki i przykryć lnianą ściereczką. Odstawić na ok. 3 dni, aby zgliwiał. Roztopić masło i dodać zgliwiały ser. Następnie smażyć aż do rozpuszczenia sera. Dodać jajka i sól, smażyć kilka minut, mieszając. Przelać do naczynia i odstawić do czasu, aż ostygnie.

    Składniki na ser smażony w kieszonce:
    • filet z kurczaka,
    • 2 podwójne piersi,
    • 4 jajka,
    • olej,
    • sól,
    • pieprz,
    • papryka słodka.


    Sposób przygotowania:
    Mięso z kurczaka podzielić na kotlety, rozbić i posypać przyprawami. Wcześniej wystudzony ser podzielić na ok. 3-cm kostki i nałożyć na mięso. Zwinąć w kwadrat i obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron do zrumienienia.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane