Składniki:
- 1,5 kg sera zmielonego,
- 1,5 szklanki cukru,
- 1 kostka margaryny,
- 2 serniksy,
- 1 cytryna,
- 2 budynie waniliowe,
- 8 jajek,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na spód sernika:
- 0,5 kostki margaryny,
- 2 całe jajka,
- 1 szklanka mąki,
- 0,5 szklanki cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Ze składników na spód utrzeć ciasto i wylać na spód formy prostokątnej. Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami. Do tego dodać ser, budynie i otartą skórkę z cytryny oraz sok z 1,5 cytryny. Następnie proszek do pieczenia oraz budyń i serniks. Na koniec dodać ubite na piankę białka, delikatnie wymieszać i wylać do formy.
Piec w temp. 180 stopni Celsjusza ok. 50-55 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?