Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Surówka ze śliwkami (gmina Krajenka)

Koło Gospodyń Wiejskich w Głubczynie
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Surówka ze śliwkami (gmina Krajenka)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Surówka ze śliwkami (gmina Krajenka) archiwum

Składniki :
duży seler,
40 dkg śliwek - najlepiej węgierek,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 łyżki cukru,
3 łyżki majonezu,
szczypta soli.

Sposób przygotowania:
Najpierw musimy wykonać najprostsze czynności, takie jak: rozgnieść czosnek, pokroić śliwki w drobne paski, a seler zetrzeć na tarce (grube oczka).

Tak przygotowane składniki należy włożyć do miski, a następnie dodać cukier, natkę pietruszki, majonez i sól.

Na koniec wszystko należy dokładnie wymieszać i gotowe. Surówkę można podawać zarówno do zimnych, jak i gorących potraw mięsnych. Świetnie smakuje również bez niczego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski