Składniki :
duży seler,
40 dkg śliwek - najlepiej węgierek,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 łyżki cukru,
3 łyżki majonezu,
szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Najpierw musimy wykonać najprostsze czynności, takie jak: rozgnieść czosnek, pokroić śliwki w drobne paski, a seler zetrzeć na tarce (grube oczka).
Tak przygotowane składniki należy włożyć do miski, a następnie dodać cukier, natkę pietruszki, majonez i sól.
Na koniec wszystko należy dokładnie wymieszać i gotowe. Surówkę można podawać zarówno do zimnych, jak i gorących potraw mięsnych. Świetnie smakuje również bez niczego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?