Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Udka faszerowane (gmina Środa Wielkopolska)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Udka faszerowane (gmina Środa Wielkopolska)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Udka faszerowane (gmina Środa Wielkopolska) archiwum

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka,
  • 1/2 kg mielonego mięsa,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 30 dkg pieczarek,
  • cebula,
  • 1 jajko (lub łyżka mąki ziemniaczanej),
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • vegeta.

Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka należy oddzielić od kości. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz vegetą.

Farsz przygotowujemy, dodając do mięsa mielonego paprykę, pieczarki, podsmażoną cebulkę oraz jajko lub mąkę ziemniaczaną. Wszystko doprawiamy.

Faszerujemy przygotowanym nadzieniem udka i spinany je szpilką lub wykałaczką. Całość smażymy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski