Składniki:
- 5 udek z kurczaka,
- 1/2 kg mielonego mięsa,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1/2 żółtej papryki,
- 30 dkg pieczarek,
- cebula,
- 1 jajko (lub łyżka mąki ziemniaczanej),
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
- vegeta.
Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka należy oddzielić od kości. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz vegetą.
Farsz przygotowujemy, dodając do mięsa mielonego paprykę, pieczarki, podsmażoną cebulkę oraz jajko lub mąkę ziemniaczaną. Wszystko doprawiamy.
Faszerujemy przygotowanym nadzieniem udka i spinany je szpilką lub wykałaczką. Całość smażymy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?