Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Wątróbka z warzywami w sosie winnym (gmina Wągrowiec)

red
HatM/flickr.com

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej,
  • 4 marchwie,
  • 4 pietruszki,
  • 1 seler,
  • 3 jabłka,
  • 1 mała paczka rodzynek,
  • majeranek,
  • sól i pieprz do smaku,
  • można dodać również warzywa sezonowe: kalafior, brokuł, fasolkę.

Sposób przygotowania:
Wątróbkę podsmażyć na gorącym tłuszczu. Warzywa podgotować w 1,5 szkl. wytrawnego wina i 1 szkl. bulionu. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do warzyw oraz wątróbki. Na końcu dodać sól, pieprz, majeranek i 2 łyżki przecieru pomidorowego oraz rodzynki.

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski