Składniki:
- 1 kg wątróbki drobiowej,
- 4 marchwie,
- 4 pietruszki,
- 1 seler,
- 3 jabłka,
- 1 mała paczka rodzynek,
- majeranek,
- sól i pieprz do smaku,
- można dodać również warzywa sezonowe: kalafior, brokuł, fasolkę.
Sposób przygotowania:
Wątróbkę podsmażyć na gorącym tłuszczu. Warzywa podgotować w 1,5 szkl. wytrawnego wina i 1 szkl. bulionu. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do warzyw oraz wątróbki. Na końcu dodać sól, pieprz, majeranek i 2 łyżki przecieru pomidorowego oraz rodzynki.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?