Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa grzybowa (gmina Rogoźno)

red
Kulinarna mapa Wielkopolski: Zupa grzybowa (gmina Rogoźno)
Kulinarna mapa Wielkopolski: Zupa grzybowa (gmina Rogoźno) archiwum

Składniki:

  • garść suszonych grzybów,
  • 1 porcja włoszczyzny,
  • 1 duża cebula,
  • 1 łyżka oliwy,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1-2 listki laurowe,
  • 3-4 ziarna pieprzu,
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego,
  • jarzynka.

Sposób przygotowania:
Włoszczyznę zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu razem z warzywami. Zalać 4 szklankami wody z dodatkiem jarzynki, gotować 30-40 minut. Grzybki ugotować z przyprawami w 2 szklanki wody. Oba wywary przecedzić, połączyć i zagotować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski