Składniki:
- garść suszonych grzybów,
- 1 porcja włoszczyzny,
- 1 duża cebula,
- 1 łyżka oliwy,
- sól,
- pieprz,
- 1-2 listki laurowe,
- 3-4 ziarna pieprzu,
- 2-3 ziarna ziela angielskiego,
- jarzynka.
Sposób przygotowania:
Włoszczyznę zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu razem z warzywami. Zalać 4 szklankami wody z dodatkiem jarzynki, gotować 30-40 minut. Grzybki ugotować z przyprawami w 2 szklanki wody. Oba wywary przecedzić, połączyć i zagotować.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?