Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa gulaszowa (gmina Krajenka)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa gulaszowa (gmina Krajenka)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa gulaszowa (gmina Krajenka) archiwum

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej,
  • 0,5 kg ziemniaków,
  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • por,
  • czosnek,
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • olej,
  • ostra papryka,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
Mięso należy oczyścić z tłuszczu i pokroić w większą kostkę, a następnie obrać i pokroić warzywa (por kroimy w grubsze talarki, a pozostałe warzywa w kostkę).

Mięso należy przyprawić solą, pieprzem i papryką, a następnie usmażyć. Tak przygotowane wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Po ugotowaniu mięsa wrzucamy do garnka jeszcze warzywa i gotujemy aż do miękkości.

Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski