Składniki:
- 0,5 kg łopatki wieprzowej,
- 0,5 kg ziemniaków,
- 2 marchewki,
- pietruszka,
- por,
- czosnek,
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- olej,
- ostra papryka,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Mięso należy oczyścić z tłuszczu i pokroić w większą kostkę, a następnie obrać i pokroić warzywa (por kroimy w grubsze talarki, a pozostałe warzywa w kostkę).
Mięso należy przyprawić solą, pieprzem i papryką, a następnie usmażyć. Tak przygotowane wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Po ugotowaniu mięsa wrzucamy do garnka jeszcze warzywa i gotujemy aż do miękkości.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?