Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa pomidorowa ze Starej Krobi (gmina Krobia)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa pomidorowa ze Starej Krobi (gmina Krobia)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa pomidorowa ze Starej Krobi (gmina Krobia) archiwum

Składniki:

  • porcja rosołowa z kurczaka,
  • 4 l wody,
  • 1 koncentrat pomidorowy 190 g,
  • 2 łyżki stołowe ketchupu,
  • 1 łyżka cukru,
  • sól i pieprz do smaku,
  • liść lubczyku,
  • włoszczyzna,
  • śmietanka.

Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z porcji rosołowej i włoszczyzny. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Doprawić do smaku. Zabielić śmietanką. Na wierzchu posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski