Składniki:
- porcja rosołowa z kurczaka,
- 4 l wody,
- 1 koncentrat pomidorowy 190 g,
- 2 łyżki stołowe ketchupu,
- 1 łyżka cukru,
- sól i pieprz do smaku,
- liść lubczyku,
- włoszczyzna,
- śmietanka.
Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z porcji rosołowej i włoszczyzny. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Doprawić do smaku. Zabielić śmietanką. Na wierzchu posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?