Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa z dyni: (gmina Pleszew)

redZaktualizowano 

Składniki:

  • 0,5 kg dyni,
  • 0,5 l wody,
  • 2 szklanki mleka,
  • sól, cukier,
  • 0,5 szklanki mąki,
  • woda.

Przygotowanie:
Dynię pokroić w kawałki i rozgotować w ½ l wody. Wywar odlać i zachować. Dynię przetrzeć, zmieszać z wywarem. Dodać mleko, doprawić solą i cukrem. Z 0,5 szklanki mąki i wody zrobić „kruszonkę”, wrzucić do gotującej zupy. Zagotować.

polecane: FLESZ: Ekologia na co dzień: 6 mitów, w które wierzymy

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3