Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa z dyni: (gmina...

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa z dyni: (gmina Pleszew)

    red

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Składniki:
    • 0,5 kg dyni,
    • 0,5 l wody,
    • 2 szklanki mleka,
    • sól, cukier,
    • 0,5 szklanki mąki,
    • woda.


    Przygotowanie:
    Dynię pokroić w kawałki i rozgotować w ½ l wody. Wywar odlać i zachować. Dynię przetrzeć, zmieszać z wywarem. Dodać mleko, doprawić solą i cukrem. Z 0,5 szklanki mąki i wody zrobić „kruszonkę”, wrzucić do gotującej zupy. Zagotować.

    Przepisy wideo

    Galerie zdjęć

    Polecamy

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    Kulinarne podróże po Wielkopolsce

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    12 Tenorów na jednej scenie w Poznaniu!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    MISTRZOWIE FOTOGRAFII - zobacz kto zwyciężył!

    Najczęściej czytane